perjantai 5. elokuuta 2016

Sävelten ja pelien lumoissa

Tämä viikko on ollut täynnä monenlaisia tilanteita ja tunteita. Viime viikolla hankimme ne squashmailat. Olemmekin käyneet jo kolmesti pelaamassa. En osaa oikein hyvin kuvailla, miten hienolta tuntui saada taas kokeilla tuota upeaa urheilulajia! Pelaaminen on ollut vielä ihanampaa kuin muistin.

Toinen "pelaaminen" on tuottanut yhtä lailla suuria onnen tunteita: piano saapui perjantaina ja olen nauttinut sormien liikuttelusta koskettimilla. Olen käynyt läpi suurimman osan Bachin inventioista ja sinfonioista sekä muistellut, miten Chopinin Nocturneja soitetaan. Olen säestänyt lauluani muutaman nuottikirjan verran.

Viime viikon perjantaina osallistuin Lotan kanssa Shanghain suomalaisten tapaamiseen Cotton's Clubilla. Paikalla oli vähän yli kymmenen ihmistä, suurin osa ensimmäistä kertaa paikalla. Oli mielenkiintoista kuulla toisten tarinoita ja keskustella suomeksi suomalaisten kanssa. Yksi työharjoittelussa oleva nuori nainen oli erittäin helpottunut, kun sai pitkästä aikaa puhua äidinkieltään. Meillä se on helpompaa, kun puhumme jatkuvasti oman perheen kanssa suomea. Saimme kyydin viikko sitten tänne palanneelta pariskunnalta. He ovat olleet aikaisemmin jo Kiinassa, lisäksi rouva oli kotoisin Shanghaista (puhui erittäin sujuvaa suomea).

Sunnuntaina päätimme mennä tutustumaan legendaariseen Peace-hotelliin. Siellä on sunnuntaisin brunssi puoli yhdestätoista eteenpäin. Tarjoilu oli uskomattoman korkeatasoinen ja palvelu huipputasoa. Tarjoilija suositteli pääruuaksi hummeria, sillä se oli kuulemma todella tuoretta. Niinhän se oli ja varmasti parasta hummeria, mitä koskaan pääsen maistamaan. Terassilta oli huikeat näkymät Shanghain keskellä virtaavalle Huangpu-joelle.

Juha ja Ella ovat löytäneet jousiammunnasta mieluisen harrastuksen. Lähistöllä on hyvä paikka sen harrastamiseen. Lotta ja Ella ovat nauttineet ulkoaltaassa uimisesta ja minä siitä squashista. Jokaiselle jotakin.

Keskiviikkona lähdimme tyttöjen kanssa etsimään keskustasta kirjakauppaa, mistä löytyisi hyviä oppaita Shanghain ja Kiinan nähtävyyksistä. Harhailimme pari kertaa väärään suuntaan, mutta löysimme paikalle ystävällisten ihmisten neuvojen avulla. Kirjakaupasta ei ollut meille kuitenkaan paljon iloa, sillä seitsemässä kerroksessa ei ollut kovinkaan monta englanninkielistä teosta. Saimme kuitenkin ohjeet "vieraiden kielten kirjakauppaan". Se olikin ihan lähellä. Löysimme monia hyviä oppaita. Siellä on laaja valikoima englanninkielisiä kirjoja, joten luettavaa riittää.

Torstaina minulla oli syntymäpäivä. Tytöt ilahduttivat korteilla yhdeksän jälkeen. Sitten lähdin metrolla Juhan työpaikalle. Kävimme syömässä lounaan Lunan kanssa. Luna lähti mukaamme lentokentälle tulliselvitykseen. Tavaramme ovat vielä viranomaisten hoidossa. Taksimatka kesti yli tunnin. Satoi kaatamalla ja auton ikkunoista ei nähnyt juurikaan mitään muuta kuin salamoiden välähdyksiä. Tällä viikolla on ollut monta ukkoskuuroa. Jännitimme hieman, kuinka pitkään joudumme jonottamaan selvityksessä. Meitä odotti miesvirkailija, joka otti passimme. Luna selvitteli jotain kiinaksi ja passimme vilautettiin jollain luukulla. Saimme passimme takaisin ja Luna kertoi, että homma on nyt hoidettu. Ehkäpä viikon päästä saamme tavaramme kotiin. Niin näppärästi kaikki toimi.

Juhan työkavereista on meille valtavan suuri apu. Kännyköistämme loppui saldo, emmekä olisi osanneet hoitaa asiaa itse. Näppärästi sekin hoitui, kun saimme apua. Tällä viikolla olemme olleet avusta erittäin kiitollisia. Asuinalueellamme asuu muutama suomalainen perhe ja saimme heidän kauttaan hankittua ayin. Hän tulee meille siivousavuksi kerran viikossa muutamaksi tunniksi. Helpottaa, kun tietää, että joku ainakin osaa siivota kunnolla. Itse en ole vielä päässyt perille kaikkiin siivouksen saloihin.

Tänään Juha lähti aamulla viiden aikaan viemään Lottaa lentokentälle. Hän on pari kuukautta Kokkolassa, ja suorittaa loput ylioppilaskokeet syyskuun aikana. Lokakuussa hänellä alkaa kiinan opiskelu yliopistolla. Itse aloitan opiskelut syyskuussa. Ellalla on ensi viikolla englannin tasokoe, minkä mukaan hänet sijoitetaan sopivaan kieliryhmään koulussa. Elokuun 16. päivä Ellan koulussa on tutustuminen uusille perheille. Siellä selviää sitten tarkemmin kaikki käytännön asiat. Olen jo hakenut valmiiksi itselleni ID- kortin, millä pääsen tarvittaessa hakemaan Ellan koulusta. Koulupuvun voi hankkia samana päivänä. Onneksi maanantaina tänne saapuvat kaksi suomalaista,  jotka käyvät samaa koulua. He osaavat kertoa, mitä reppuun pitää sitten pakata mukaan. Nappi-koiraa olemme leikittäneet ja lenkittäneet monena päivänä. Se on heidän hurmaava koiransa.

Tänne blogiin olisi ihana laittaa kuvia, mutta netti on sen verran hidas, ettei kuvien lataaminen onnistu. Toivottavasti joku kerta onnistuu. Mukavia elokuisia päiviä!