torstai 28. heinäkuuta 2016

Heinäkuun helteitä ja merimaailmaa

Olemme olleet täällä jo yli kuukauden. Sen huomaa siitä, että asiat alkavat olla jo vähitellen hallussa ja paikat ovat tulleet tutummiksi. Silti uusia ja yllättäviä tilanteita tulee lähes päivittäin.

Kaikille taksikuskeille paikat eivät kuitenkaan ole tuttuja, sen saimme huomata Lotan kanssa toissailtana. Otimme taksin ja pyysimme kuskia viemään meidät Gubein Carrefouriin eli monipuoliseen tavarataloon. Näytin kännykästä osoitetta ja viitoin tietä eteenpäin. Jossain vaiheessa kuski kyseli, mihin suuntaan käännytään. En kai minä sitä tiennyt. Ajelimme hyvän aikaa, kunnes hoksasin, että olemme palanneet asuinalueellemme takaisin. Siinä vaiheessa mittarissa oli jo mukava summa, joten päätin, että lähdemme taksista pois. Niinpä maksoin kiltisti summan ja otimme toisen taksin. Sillä pääsimme suoraa tietä oikeaan paikkaan.

Televisiostamme näkyy kaunis sininen valo, ei muuta. Olemme ratkaisseet ongelman ostamalla kasan dvd-levyjä. Täällä ei onneksi dubata elokuvia, vaan tekstitys on kiinaksi. On meillä makuuhuoneessa myös televisio, mutta sieltä tulee viideltä kanavalta kiinankielistä ohjelmaa. Ohjelmatarjontaa on Kauniit ja rohkeat-tyyppisestä saippuasarjasta kokkikisoihin.

Viikonloppuna tutustuimme lähellämme sijaitsevaan puistoon. Se on valtavan kaunis ja iso alue tekojärven ympärillä. Puistossa on Helsingin SeaLife-akvaarion kaltainen merimaailma, mutta vain paljon suurempi sellainen. Saimme ihailla taidokkaasti tehdyistä maisemoinneista ja nerokkaasti suunnitelluista akvaarioista. Loppumetreillä oli pingviinejä, jotka uiskentelivat vedessä ja nautiskelivat kallioilla.

Merimaailman lippuun kuului myös valasshow. Kävelimme järven ympäri valastalolle. Pääsimme istumaan paikoillemme parisenkymmentä minuuttia enne shown alkua. Ostimme popcorneja ja seurasimme, kun myyjät kaupittelivat neonvaloissa sädehtiviä valasleluja ja möivät pientä purtavaa ja juotavaa. Altaassa ui samanaikaisesti kolme valkoista maitovalasta. Yksi oli selvästi pienempi eli kyseessä taisi olla perhe. Show alkoi niin, että paikalle saapui kaksi kouluttajaa ja kaksi merileijonaa. Yleisöä viihdytettiin merileijonien tempuilla. Toisena ohjelmanumerona oli valaiden esitys. Siinä valaat uivat, hyppivät ja ruiskuttivat vettä ilmaan ja kouluttajien päälle. Kolme henkilöä yleisöstä pääsi taputtamaan valaita. Kun esitys oli loppu, muutamat ihmiset yrittivät mennä valaiden luokse takakautta. Työntekijöillä oli ihan tekemistä liian innokkaiden valasfanien kanssa.

Puistossa oli myös huvipuistoalue, jossa oli lapsille suunnattuja laitteita. Kaksi vanhempaa miestä lennättivät huikean korkealla leijojaan, kuulemma leijat voivat lentää 700 metrin korkeudessa. Iltaisin niissä voi olla valoja, joten taivaalla lentelee siis muitakin kuin lentokoneita ja lintuja.

Keittiömme ikkunasta näkee puistoon. Siellä on keskellä järveä jättimäinen ankka. Hyvällä ilmalla aiomme käydä kokeilemassa järvelle vuokrattavia polkuveneitä. Nyt on vielä liian kuuma, lähes +40 joka päivä. Leijojen lentoa voi seurata myös ikkunastamme, uljaan näköisiä luomuksia.

Tytöt ovat nauttineet uimisesta ulkoaltaalla. Innostuimme Juhan kanssa hankkimaan meille squashmailat. Tänään kokeilemme ruostuneita taitojamme compoundin kentällä. Silloin joskus tosi kauan sitten eli opiskeluaikoina meillä oli tapana pelata squashia 3-4 kertaa viikossa. Harmi, että Kokkolassa ei ollut mahdollisuuksia jatkaa harrastusta. Nyt saimme uuden tilaisuuden.

Juha ja Ella ihastuivat jousiammuntaan viikonloppuna. Puiston vieressä olevassa ostoskeskuksessa on hyvä jousiammuntapaikka, jossa kävimme tutustumassa uuteen lajiin. Ella ja Juha kävivät tällä viikolla uudemman kerran siellä, eikä taida jäädä viimeiseksi kerraksi. Taitavasti molemmat jo osaavat tähdätä.

Odotan huomista kuin kuuta nousevaa. Saimme ostettua edullisen digipianon ja perjantaina se tuodaan kotiin! Sormeni ovat odotustilassa, taidan viettää perjantain pääosin soittaen. Illalla on suomalaisten kokoontuminen jossain päin keskustaa, menemme varmaan käymään siellä Lotan kanssa. Ensi viikon perjantaina Lotta saapuu takaisin Suomeen ja valmistautuu syksyn kirjoituksiin.

Metron lähellä on iso kirjasto, jossa on 10 kerrosta. Kävimme siellä ihmettelemässä paikallista kulttuurin kehtoa. Alakerrassa oli kahvila ja pieni kirjakauppa (lähinnä englanninkielisiä kirjoja). Kolmessa kerroksessa oli lainattavia kirjoja. Menimme hissillä kahdeksanteen kerrokseen, missä oli kauniita tauluja ja hienoja lukunurkkauksia. Sinne meni paljon väkeä, satutunti taisi olla alkamassa. Mekin voimme saada sinne lainakortit, kunhan saamme passimme takaisin. Tavaroidemme tulossa kestää vielä vähän aikaa ja passimme ovat tullin hoivissa siihen asti.

Olen käyttänyt lähestulkoon joka päivä sateenvarjoa. Se on erittäin tarpeellinen suoja näin kuumalla ilmalla. Harvalla on hengityssuojia, niitä ei käytetä yleisesti. Ilmanlaatu on pysynyt muutamaa päivää lukuunottamatta hyvänä. Kotimme ilmastointi ja ilmanpuhdistuslaitteet ovat olleet hyviä ja tehokkaita.