perjantai 23. joulukuuta 2016

Hyvää joulua Shanghaista!!!

Tänään on jouluaatto, joten taitaa olla asianmukaista toivottaa kaikille riemullista joulujuhlaa!!! Meillä jouluaatto on tänä vuonna hieman erilainen kuin aikaisemmin, sillä vietämme ensimmäistä kertaa oman perheemme kanssa joulua ilman sukulaisia ja heidän herkkupöytiään. Olemme kuitenkin tsempanneet ja tällä hetkellä kinkku on paistumassa grilliuunissa. Aamulla tein Dr.Oetkerin pussista riisipuuroa ja ripottelimme kanelisokeria puuron päälle. Ihan hyvin maistui!  Ella koristeli eilen pipareita, saimme nimittäin ihanilta naapureilta koristelutarvikkeita, sillä emme itse niitä löytäneet kaupasta. Muutenkin eilen yritimme selittää kiinaksi kinkun paistopussia ja paistomittaria kaupassa. Ystävällinen myyjä toi meille toinen toistaan suurempia lihamöhkäleitä, joten viesti ei tainnut mennä perille ihan tarkoittamallamme tavalla.  Sanna ja Markku pelastivat meidät taas kerran, eli saimme heiltä paistopussin ja –mittarin lainaksi. Tosin pussia emme aio palauttaa.

Meillä on oikea joulukuusi olohuoneessa. Se on suomalaiseen tapaan melkoisen muotopuoli, joten olemme käännelleet sitä vähän väliä esteettisemmän vaikutelman saamiseksi. Kuusi on isossa ruukussa ja se on tuotu kukkamarkkinoille jostain pohjoisesta. Ostin Ikeasta siihen valot ja kukkamarkkinoilta pallot ja koristenauhat. Lisäksi meillä on valokuusi, missä on punaisia joulupalloja. Samoin Suomesta tuomani ihanat Salosen Pian tekemät (vai hänen miehensä?!) puiset ”usko, toivo ja rakkaus”- koristeet roikkuvat ruokahuoneen ikkunassa. Sanna kävi juuri äsken kukkamarkkinoilla ja tuo meille punaisia tulppaaneja, aivan huippuystävä!!!

Kello 12 eli Suomen aikaan kuudelta aamulla menemme pihalle muiden suomalaisten kanssa julistamaan joulurauhan. Otan sinne huilun mukaan, aion soittaa Finlandian ja Porilaisten marssin, jos vain huilu toimii. Glögit ja piparit otetaan tietysti myös mukaan. Sitten aiomme syödä kinkkua ja perunamuusia sekä höyrytettyjä kasviksia. Näillä eväillä mennään siis tämä joulu. Tärkeimpänä kohokohtana on tietysti jouluevankeliumin lukeminen ja Maa on niin kaunis- laulun laulaminen. Lahjat odottavat kuusen alla, niitä aiomme sitten availla. Suomestakin siellä on monta pakettia, kiitos jo etukäteen kaikille lahjojen antajille!

Viime viikolla tytöt ovat molemmat olleet kovassa kuumeessa. Ellalla oli jo eilen kuumeeton päivä, odotetaan, että Lotalla kuume menisi pois myös pian. Ensi tiistaina meidän pitäisi olla Ellan kanssa koneessa kohti Suomea, toivottavasti pysymme terveinä. Lotalla jatkuvat opiskelut tammikuun puoleen väliin asti. Sitten hänellä on kuusi viikkoa lomaa ennen seuraavaa lukukautta. Täällä yliopiston lukuvuosi menee kiinalaisen kalenterin mukaan. Ensi vuonna kiinalainen uusi vuosi on erityisen aikaisin eli tammikuun lopussa.

Ella sai mahtavat arvioinnit ensimmäisestä lukukaudestaan kansainvälisessä koulussa. Hän sai syksyn aikana monta uutta ystävää ja loisti Hobbit- näytelmässä. Syksy oli valtava muutos aikaisempaan koulunkäyntiin verrattuna pitkien koulupäivien ja uuden opiskelukielen hyörinässä. Ella on selvinnyt syksystä ja uskon, että keväällä jo helpottaa. Meillekin on tehnyt tiukkaa välillä ymmärtää hänen tehtäviään ja niiden korkeita vaatimuksia. Minäkin pääsin läpi kiinan kurssista. Meillä oli myös hauskaa, kun lauloimme ryhmän kanssa päättäjäisissä viidellä kielellä Kulkuset. Opettaja pyysi minua myös laulamaan yksin jonkin suomalaisen joululaulun, siispä valitsin minulle rakkaan Enkelten laulun.


Oikein ihanaa joulun aikaa ja rohkeutta kohti uutta vuotta!