sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä



Juha saapui viime viikolla Suomeen. Olemme aloittaneet pakkaamisen ja tavaroiden vähentämisen hitaasti, mutta varmasti. Kiirettä on pitänyt. 

Kaiken lisäksi olen pakertanut yrittäjän ammattitutkintoa ja valmistellut duoparini Nooran kanssa tulevan keskiviikon konserttia. Se onkin vähään aikaan viimeinen yhteinen esiintymisemme. Onneksi voimme olla netin välityksellä yhteydessä toisiimme. Jotain uutta siis luvassa.

Tulevalla viikolla täytyy päivittää vuoden lääkevarasto ja hoitaa muitakin asioita kuntoon. Näillä näkymin olemme lähdössä Kiinaan juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Oli hienoa päästä muistelemaan vanhoja kouluaikoja Länsipuiston lukiossa, taitaa olla nykyään Kokkolan suomalainen lukio. Paikalle oli päässyt nelisenkymmentä v. 86 abiturienttia. Opettajiakin oli paikalla vajaa kymmenen. Lämpimiä muistoja heräsi molemmin puolin. 

Täytyy lainata kirjastosta vielä kirjoja, jos ehtisi lukea äidinkielisiä teoksia. Shanghaissa on kuulemma myös suomalaisia kirjoja lainassa suomalaisten omassa kirjastossa. 

Taivas on ollut ilahduttavan sininen ja kirkas hurjien myrskyjen jälkeen. Juha kertoi, että Shanghaissa ei näy kovin usein kirkkaan sinistä taivasta, vaan se on ohuen sumupilven takana piilossa. Nautin nyt varastoon kaikista luonnon lahjoista, mitä Suomesta löytyy. Äänitin puhelimeen meren kohinaa ja lintujen laulua vanhempieni kesämökin rannassa. Sitä on kiva kuunnella uudessa kodissa, jos koti-ikävä vaivaa.